4 Aralık 2011 Pazar



 Özgürlük

Bir Kafeste ki Kuş.

Öylesine Seviyorum ki Güzel Kuşumu,Hep Bizimle Olsa Ne Güzel.

Adı Cici.Kafeste Yaşıyor.Dışarı Çıktığında Hep Mutlu.Uçuyor,Etrafta Geziyor,Omuzlarımıza Geliyor,Bizleri Öpüyor,Eğleniyor.Maşallah Nazar Değmesin İnşallah.

Kısaca Ev İçinde'de Olsa Özgür Kalıyor.Her Kanat Çırpışında Daha'da Özgür Hissediyor Kendini.Zarar Gelmeyeceğini Bilsem Bırakmazmıyım Doğaya.Ona Yem Koymak,Su Vermek,Kafesini Temizlemek Ayrı Bir Güzellik.Yalnız Başına Yaşıyor Evinde.Arkadaşı Yok,Aynı Dili Konuşan Yok,Eşi Yok.Ama Gene'de Onu Sevdiğimizi Biliyor Ve Her Özgür Kaldığında Bizlere Yani Evdekilere,Ailesine Sevgisini Gösteriyor.Nasıl Sevmem ki Onu.Karşılık Beklemeden,Hayatı Bilmeden,Konuşmadan Bizleri Seviyor.Belki Neler Neler Söylüyorda Anlayamadığımız İçin Kızıyor Bizlere.Haksız mı ? Hayır.

Düşünsenize Bir Kocaman,Güzellikler İçinde Olan,Masmavi,Yemyeşil,Rengarenk,Konuşup Dertlerimiz Anlatabildiğimiz,Olduğunda Paramız Harcayabileceğimiz,İstediğimiz Saatte İstediğimiz Şeyleri Yapabileceğimiz,Cenneti Müjdelenmiş,Ailelerimizin,Kimilerinin Eşleri,Çocukları Olduğu,Hayatı Paylaştığı,Yalanlar Söylediğimiz,İnsanları Kırdığımız,Çıkarlar Güttüğümüz,İnançlarımız Olan Kocamn Bir Dünyada Yaşıyoruz.Allah'ıma Binlerce Şükürler Olsun.Günahlarımızın,Hatalarımızın,Yalanlarımızın Olduğu Güzeller Güzeli Bir Dünya.

Kıymetini Bilmediğimiz Gün Geçtikçe Öldürdüğümüz Bir Dünya.İnsanlardan Uzaklaştığımız,Tartışmalar Yaşadığımız Bir Dünya.Bence Mutlu Olmayı Hak Ediyoruz.Minicik Bir Muhabbet Kuşu Önümde Örnek'ken Aileme Nasıl Sevgi Gösterileri Yaptığını Gördüğümde Ne Kadar Mutlu Oluyorum Bilemezsiniz.O Benim Minicik Mutluluğum.

Hayatta Mutlu Olunabilecek Bir Çok Mutluluk Çeşidi Var.Kaçırmayın Derim.Yaşamdan,Nefes Almaktan,Mutluluktan Oluşan Bir Hayatınız Olsun.

En Önemlisi Özgür Olabildiğimizden.Bunu Asla Unutmayın.Özgürlük Bir Ayna Gibidir.Siz Hayatta Ne Yapıyorsanız Bu Ayna Size Onu Gösterir.Özgür Olmak,Mutluluktur.

Mutlu Olmayı,Özgür Olmayı Sevenlere...

1 yorum:

  1. Bazen farkında olmadan kendimizi Cici'nin özgürlüğüne hapsediyoruz.
    Hareket ediyoruz ama sınırları kararlarımızla çizilmiş daireler içinde ;)

    YanıtlaSil